На Херсонщині навчають новому виду спорту

Херсонщина, саб-серфінг, село Ольгівка
На туристичну мапу Нижньодніпровського парку, який розташований та території Херсонської області, внесли ще один маршрут - село Ольгівку. Сюди приїжджають займатись новим спортом - саб-серфінгом місцеві жителі і туристи.

Директор комплексу активного відпочинку Дмитро Шведов розповів Суспільному, що цей вид спорту в Україні стає популярним: "До нас приїздять тренуватися на байдарках діти-спортсмени, а разом з цим вчаться плавати на дошці. У багатьох містах, де є водойми, з’являються пункти прокату дошок".

На базі в Ольгівці тренуються учні херсонських дитячих спортивних шкіл. Також це місце, за словами Дмитра Шведова, обирають туристи для родинного відпочинку: "Цей вид спорту називається саб-серфінг, тобто це гребля стоячи на воді. Це пішло від слова «серфінг». Потім спортсмени вирішили, що можна собі допомагати веслом. Тут прекрасна акваторія, спокійна вода. І починати цим займатися дуже добре. Будь-яка людина за півгодини це засвоїть і буде кататися по воді, отримувати задоволення".

Місцевий житель Володимир Лебеєв займається саб-серфінгом. Хлопець розповідає, що у вільний час приходить сюди займатися на дошці: "На ньому легко навчитися. Тут є канат, його прив’язують до ноги , щоб не випасти. І стоїш, і пливеш собі спокійно. Вчився на ньому стояти два тижні. Він легкий, і на ньому можна крутитися на місці як хочеш. І лежиш на ньому, і сидиш, як хочеш плаваєш."

Станіслав Брейк - віцечемпіон світу з веслування, заслужений тренер України, говорить що найближчим часом тут тренуватимуться учасники 8-го спортивного клубу Збройних сил України. Зараз розробляється проєкт співпраці: "Приїхав з родиною, подивитися як проходять тренування, як проходить підготовка спортсменів та подивитися табори для відпочинку. Це дуже добра база для веслувальних видів спорту, а саме – байдарка-каноє, також тут пробували вітрильний спорт. Трошки воно не пішло Зараз розвиваємо веслувальні види спорту", - розповідає Станіслав.


Досі це місце було лише тренувальною базою, та у серпні в Ольгівці вперше планують провести змагання з саб-серфінгу.
За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон