На Херсонщині комбайнери на вагу золота

комбайни, золото, урожай
За роботу в полі в розпал літньої спеки на Херсонщині можна отримати таку винагороду, про яку навіть гастарбайтери в сусідній Польщі тільки мріють, пише Голос України.

У безперечних лідерах тут - механізатори та комбайнери. Їхня винагорода за працю впродовж світлового дня на косовиці - майже сотня доларів у еквіваленті національної валюти!

"Платимо за роботу на техніці в жнива від 2,5 до 3 тисяч гривень за день. Та будь-кого не беремо: віддаємо перевагу комбайнерам та механізаторам не тільки з досвідом роботи, а й умінням працювати на сучасній техніці, насиченій електронікою", - каже Микола Шмигирівський, заступник генерального директора сільськогосподарського підприємства "Новопетрівське" (Нижньосірогозький район).

За підсумками першого тижня жнив, урожайність озимого ячменю та пшениці в степовій Таврії через весняну посуху й серію приморозків менша на 15-20 відсотків, ніж торік. Та попри це, винагороду за працю тих, хто хліб збирає, не зменшують, а часом навіть підвищують - кваліфіковані спеціалісти в дефіциті, і їх треба заохочувати.

Утім, аграріям бракує не тільки грамотних фахівців на жнивах, а й сучасної збиральної техніки. У Головному управлінні Держпродспоживслужби Херсонщини повідомили: у регіоні значиться 3026 комбайнів. Але від початку календарного року на облік поставили лише 30 нових агрегатів. Тоді як оновлення потребує щонайменше третина парку!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон