Подарунок для Херсонського музею

Херсон, художній музей, подарунок
Херсонський обласний художній музей імені Олексія Шовкуненка отримав у дарунок 122 графічні роботи художників Сумщини.

Більша частина картин авторства Миколи Бондаренка - художник подарував 80 своїх творів і альбом "Слово о полку Ігоревім".

Чим саме цей подарунок цікавий для херсонського музею, розповідає заступниця директора Владислава Дяченко: "Цей альбом проілюстрований творами саме Бондаренка і ці 80 графічних робіт, які ми отримали, це і є ілюстрації до цієї книги. Це видання вийшло у 2015 році у Сумах. Ці гравюри виконані на лінолеумі. Така техніка відома у ХХ столітті".

Усі 80 робіт Миколи Бондаренка ілюструють книгу "Слово о полку Ігоревім". За словами Владислави Дяченко, розглядаючи гравюри, можна відчути, наскільки художник поринув у давні часи. Графічні роботи виконані тушшю та аквареллю. Об’єднує їх специфіка композиції.

"В кожній композиції він має відсічені кути. Якщо подовжити ці лінії, то вони утворюють будинок, загальний дім. Це символізує, що Україна має бути єдиною та сильною", - веде далі Владислава Дяченко.


Найближчим часом, говорить Владислава Дяченко, у художньому музеї готують виставку, до якої увійдуть ці роботи.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон