На Херсонщині знову перекривали курортну трасу

Новотроїцьк, дорога, протест
Сьогодні, 25 червня в Новотроїцькому районі Херсонщини на одну годину знову перекривали дорогу, яке веде до курортного Генічеська.

Як повідомляє кореспондент сайту ІРС-Генічеськ, декілька десятків людей ходили по пішохідному переходу, тим самим заблокувавши рух транспорту. Через годину рух транспорту було відновлено.

Так у Новотроїцькому районі продовжують протестувати проти ухваленого урядом перспективного плану формування територій громад, який передбачає створення однієї ОТГ в межах всього району.

Учасники протесту тримали у руках плакати та скандували гасла: «Ми за чотири ОТГ», «Почуйте нас!». Демонстранти обіцяли проводити подібні акції щотижня, якщо їхні вимоги не будуть почуті.

«Акція мирна, щоб нас почули, почули думку більшості. Пропускаються швидкі, надзвичайні служби, автівки з дітьми», – зазначив у коментарі голова Чкалівської сільської ради Володимир САПРОН.

P.S. Як повідомлялося, раніше всі чотири громади Новотроїцького району подали позови до суду, щоб оскаржити затверджений урядом перспективний план формування громад, який передбачає створення єдиної ОТГ.

В перспективному плані Херсонської області передбачалося створення чотирьох ОТГ: Новотроїцької, Сиваської, Громівської та Чкалівської. Але на затвердження уряду Херсонська ОДА подала два варіанти, другий передбачав вже створення однієї ОТГ. Уряд затвердив варіант перспективного плану з однією громадою.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон