В Олешках вшанували пам'ять загиблих в роки Другої світової війни

Потоцький,  Олешки, вшанування
Щороку 22 червня в нашій державі відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Для нашої держави Друга світова війна – національна трагедія. Україна понесла надзвичайні втрати. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн військових і підпільників, понад 5 млн цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 млн жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Німеччини, значна частина з яких не повернулася. Загалом, безповоротні втрати України склали 8-10 млн осіб. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 28 тис. сіл. За кілька місяців війни територія України була повністю завойована.

У зруйнованих селах, містах і містечках залишалися матері, дружини з малими дітьми, переважна більшість яких незабаром ставали вдовами, а діти – сиротами. На них чекали тяжкі випробування повоєнних років.

Голова Олешківської районної ради Павло Потоцький з радником Людмилою Шелудько, головами районної та міської ради ветеранів в Олешківському парку Слави вшанували пам’ять загиблих в роки Другої світової війни.

Пам’ятаймо тих, хто так і не повернувся з поля бою, тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і тих, чиї життя були покалічені та зруйновані.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон