Віталій Булюк про продовольчу безпеку країни

Коментар,  продовольча безпека, Булюк
Заступник голови Херсонської обласної ради висловив свою точку зору стосовно розкрадання Держрезерву та продовольчої безпеки країни:

…На моє переконання, продовольча безпека країни – є безпекою №1. Будь-яка країна, яка продовольчо залежить від іншої - вже не самостійна. Продовольство, у нинішній світових реаліях, навіть важливіше за військову міць країни, а тому все, що відбувається із Державним агентством резерву України (Держрезерв) – наносить непоправну шкоду державі і робить пробоїну в її безпеці.

Серед запасів резерву - м'ясо і м'ясопродукти, зерно, борошно, цукор, масло - соняшникове і вершкове, нафтопродукти, є там метали, промислові товари та інше майно, яке у разі війни чи стихійного лиха, може згодитися. Все це розосереджено на підприємствах Держрезерву (їх десь менше 40), які розташовані на території всієї України.

Держсклади, принаймні, мають охоронятися воєнізованою охороною. Не думаю, що на місцях, ті, кому треба про це знати, не були в курсі. Згадайте, якими партіями вивозилося зерно навіть цієї зими-весни, коли вже було зрозуміло, що ми матимемо не той врожай зерна, на який могли розраховувати.

Дозволю нагадати вам, що Держрезерв є «... центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра економічного розвитку і торгівлі і який реалізує державну політику у сфері державного матеріального резерву».

Ланцюжки, за які треба потягти - вимальовуються, інша справа, хто і коли тягтиме… Ба, навіть, якщо з доброго дива припустити, що розберуться з цим в найближчому майбутньому, це не наповнить пограбований Держрезерв – реально нічим.

Як це аукнеться нам, тут на місцях? Як мінімум, здійснити інтервенцію на ринок в разі необхідності держава не зможе. Хоча вважається, що державний матеріальний резерв має бути одним із головних операторів на ринку продовольства....

І якщо трудолюбиве українське село, яке під боком має город і таке-сяке господарство, має якісь шанси забезпечити себе харчами, то містяни завжди більше залежали від критеріїв продовольчої безпеки.

Виходить, що зараз можемо розраховувати самі на себе і на тих, хто поряд, - підсумував свої тези Віталій БУЛЮК.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон