В Олешківській райраді розглянули питання реформування освіти

Олешки, рада, освіта
Сьогодні, 3 червня, для обговорення процесу реформування освітньої галузі в Олешківському районі, керівники загальноосвітніх шкіл району зібралися на чергову нараду в кабінеті голови районної ради. Вів засідання очільник депутатського корпусу Павло Потоцький.

В нараді також взяли участь депутати, представники районної державної адміністрації, центру по обслуговуванню установ та закладів освіти , ЗМІ. Обговорення усіх питань порядку денного проходило конструктивно і по-діловому.

Розпочали роботу з питання щодо необхідності приведення Статутів закладів освіти до відповідності згідно вимог нового закону про освіту та механізму їх реєстрації. Далі розмова йшла про підписання строкових трудових договорів (контрактів).

З 1 липня припиняються безстрокові договори директорів шкіл і укладаються нові на 6 років. Якщо це директор-пенсіонер – то на рік. Після завершення дії цих договорів, ці люди мають право взяти участь у конкурсі керівників шкіл.

Костянтин Буганов, заступник голови районної ради, звернув належну увагу присутніх на організацію ЗНО в період карантину. Він порадив директорам відпрацювати у правовому полі питання щодо надання приміщення шкіл для розміщення пунктів зовнішнього незалежного оцінювання.

В.о. центру по обслуговуванню установ та закладів освіти району Микола Литвиненко розповів учасникам заходу про підготовку шкіл до роботи у новому навчальному році. Важливим питанням залишається ремонт покрівлі Козачелагерської та будівлі Раденської шкіл.

Процесу реформування освітньої галузі в Олешківському районі знаходиться на особистому контролі голови районної ради Павла Потоцького.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон