Абітурієнти з окупованих Криму і Донбасу можуть вступати до ХДУ на пільгових умовах

абітурієнти, ХДУ, пільги
З 2016 року на базі Херсонського державного університету діє освітній центр «Крим-Україна», завдяки якому жителі тимчасово окупованих територій можуть вступити в українські заклади вищої освіти за спрощеною процедурою.

«Освітній центр «Крим-Україна» діє у ХДУ вже протягом п’яти років і забезпечує не тільки якісну вступну кампанію, а й сприяє проведенню атестації кримців для отримання свідоцтва про повну загальну середню освіту, прийом документів від вступників з Криму, складання вступних випробувань, надання рекомендацій та наказів до зарахування.

«Абітурієнти мають право вступати на навчання без наявності паспорта, свідоцтва про повну загальну середню освіту (атестата) державного зразка та сертифікатів ЗНО. Процедура консультування та прийняття на навчання вступників цієї категорії – відпрацьована та злагоджена», – прокоментувала керівниця центру Галина Полякова.

Слід зазначити, що, починаючи з 2020 року, на спрощену процедуру вступу можуть претендувати не тільки випускники шкіл Автономної Республіки Крим, а й Донбасу. Важливо пам’ятати, що у цьому році у зв’язку із карантином вступна кампанія змістилась та буде проводитися з 1 по 12 серпня, проте приймальна комісія ХДУ готова працювати з вступниками через освітній центр вже з 9 червня 2020 року. Абітурієнти із тимчасово окупованих територій, які будуть складати ЗНО, звільняються від двотижневої обсервації, але вони обов’язково повинні мати при собі індивідуальні засоби захисту.

Також Галина Миколаївна зазначила, що вступників з непідконтрольних територій Херсонський державний університет забезпечить безкоштовним проживанням у гуртожитках під час вступної кампанії. Дорослим, які будуть супроводжувати абітурієнтів (адже не всі на момент вступу повнолітні і мають право перетинати адміністративний кордон), будуть пропонувати поселитися у гостьовому крилі гуртожитків університету за найнижчими цінами у Херсоні.

Детальну інформацію можна знайти на сайті Херсонського державного університету – Освітній центр «Крим-Україна» або на сторінці приймальної комісії ХДУ.

Адреса: Херсон, вул. Університетська 27, каб. 113. Контакти: e-mail: Galina@ksu.ks.ua, телефони: (0552) 32 67 13, (0552) 49 43 75; 095 592 91 49; 096 613 05 16

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон