Продавати чи ні комунальну власність громади Херсонщини?

Херонщина, питання, Булюк
На це не просте питання відповідає заступник голови Херсонської обласної ради Віталій Булюк:

- Якщо відповідати одним словом: спочатку думаємо, потім вирішуємо. Адже і за логікою, і за Конституцією чиновники й депутати повинні розпоряджатися майном громади так, щоби громада отримувала найбільший зиск.

Думаю, погодитися зі мною, що комунальна власність громади Херсонщини, більшою мірою - спадщина Радянського Союзу. Звичайно, на той час існувала лише власність державна чи комунальна, читайте - вона ж державна. Будували тоді багато, часто-густо, навіть не прораховуючи економічну доцільність – одне слово – розвиваючий соціалізм.

Світ помінявся – прийшов приватний капітал і за Законом України з 1996 року розпочав приватизацію. За цей час приватизували чимало, найперше, те, що могло приносити прибуток. Глузду вистачило продавати не все, тож громада має у своїй власності об’єкти, які є її надбаннями, і, які категорично не треба продавати, і я це завжди відстоюватиму.

Йдеться про херсонський аеропорт, кіноконцертну залу «Ювілейний», Палац молоді і студентів, лікарні і багато чого іншого. Але є певна частина комунальних об’єктів, які простоюють: або не вміємо ним ефективно управляти, або немає у держави обігових коштів, щоби запустити їх у роботу. А, частіше, і те, і друге. Зараз громада платить своїми грошима за їх охорону, аби не розтягли «добрі люди» по цеглині .

Тож, як не крути, їх треба продавати, щоб люди працювали. Але тут є умови, яких однозначно треба дотримуватися – це чесний продаж. Винаходити велосипед не потрібно - потрібен широкий розголос і оприлюднення, аби допустити всіх бажаючих до торгів і виручити максимальну суму для громади – це головне завдання обласної ради, - наголосив Віталій БУЛЮК.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон