У Херсоні визначено кращих у конкурсі творчих робіт і відеороликів до всесвітнього дня без тютюну

роботи, кращі, день без тютюну
З 20 по 29 травня в Херсоні тривав відкритий конкурс творчих робіт і відеороликів «Ні – тютюнокурінню!» приурочений до Всесвітнього дня без тютюну, що проводиться щороку 31 травня.

Тематика Дня у 2020 році присвячена захисту молоді та юнацтва від маніпуляцій тютюнової індустрії та запобігання їх залученню до вживання тютюну та нікотину. Організатори та журі – фахівці Херсонського Центру позашкільної роботи та Херсонського обласного центру громадського здоров’я.

Взяли участь в конкурсі 49 школярів з 1-11 класів закладів загальної середньої освіти № 12, 18, 32, 36, 39, 40, НВК № 48, 50, 52, 53, НВК № 7, 29 та ради вихованців гуртків «Сучасне мистецтво» і «Майстерня чудес» Херсонського Центру позашкільної роботи. Конкурс проходив під час карантину, частина робіт була надіслана дистанційно, інші принесли батьки і вчителі.

Діти підготували яскраві малюнки, плакати і міні-плакати, буклети, колажі та відеоролики про шкоду тютюнокуріння для здоров’я людини. На багатьох роботах – заклики: «Не кури!», «Ми за здоровий спосіб життя!», «Ні – палінню!», «Це нам не потрібно», «Обираємо життя».

Важко було обрати кращих в такій різноманітності барв, форм, ідей та творчих проявів, але журі впоралося і визначило 25 переможців. Ними стали учні ЗЗСО № 52, 39, 50, 29, 39, 18, 12, 53, НВК № 7 та ради вихованців обох гуртків Центру позашкільної роботи.

Виготовлення конкурсних робіт стало цікавим і корисним дозвіллям для дітей під час карантину. Тематика конкурсу в черговий раз нагадала дітям та їх батькам про шкоду тютюнокуріння. Сподіваємося, що ці діти в майбутньому не будуть вживати тютюн.

За матеріалами Департаменту здоров'я Херсонської облдержадміністрації
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон