У Херсоні перевірили місця відпочинку

Херсон, комісія, місця відпочинку
У Херсоні спеціальна міська комісія з перевірки готовності місць масового відпочинку людей на водних об’єктах.

У складі комісії - представники державної служби з надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби, управління житлово-комунального господарства. Зокрема, вони перевірили, чи готовий херсонський гідропарк до роботи влітку.

Чи дотримані санітарно-гігієнічні норми на пляжі розповів начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби у Херсонській області Тарас Година-Арюпін: "По наявності урн - вони стоять на дистанції не менше 15 м, хоча вимагається 25 м, побачили повну готовність громадських вбиральнь. Поки що не прописані такі вимоги під час карантинних обмежень, але в них вже є антисептики, мило, тобто, санітарні вузли забезпечені належним чином".

Підготовкою до відкриття та утримуванням протягом літнього сезону гідропарку займається комунальне підприємство "Гарантія". На ці потреби з бюджету спрямовано 490 тис грн, - розповів директор Ігор Семенчев: "Цього року ми зробили своїми руками дуже багато МАФів без підрядників. Є 5 столів для дачників, шаховий стіл, 4 навіси для більш комфортного відпочинку. Окрім цього, зробили капітальний ремонт свердловини на острові, фонтан для людей, наші тварини в зоокуточку забезпечені водою, встановлені душові кабінки для людей" - додав Ігор Семенчев.

Заступник голови міської комісії з перевірки готовності місць масового відпочинку людей на водних об’єктах Олександр Лещенко розповів, що до роботи Гідропарк готовий. За його словами, усі вимоги для функціонування виконані. Крім цього, на рятувальному посту в світлий час доби будуть працювати не менше 3 рятувальників.

Цього року гідропарк облаштували спеціальним пандусом для людей з інвалідністю, спеціальний спуск до води, каже Ігор Семенчев, зроблять наступного року. У медпункті та на вході до гідропарку можна буде взяти одноразову захисну маску або гумові рукавички, є антисептики.


Коли відкриють пляж та які вимоги будуть до відпочивальників, цього тижня вирішить Уряд, розповів Олександр Лещенко.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон