На Херсонщині Дніпро загатили старими шинами

шини, Дніпро, патруль
Нелегальну зону відпочинку на заповідному узбережжі у дельті Дніпра намагалися створити невідомі поки що природознищувачі на Херсонщині, пише Голос України.

Співробітники Херсонського рибоохоронного патруля виявили біля гирла озера Чичужне (колись воно було багате на червонокнижну стерлядь, яку у народі й іменують чучугою), що хтось за допомогою земснаряду намив собі «плацдарм» площею близько п’ятисот квадратних метрів. До того ж, аби його не розмивали хвилі, на штучно облаштованій ділянці звели цілу дамбу…зі старих шин, з яких у річку можуть потрапляти токсичні речовини.

Співробітники Херсонського рибоохоронного патруля наголошують, що злочин стався на території Національного природного парку «Нижньодніпровський». І дивно, що його охоронці не помітили робіт, які тут велися – і напевно, не один день. Матеріали про це передали до поліції задля встановлення виконавців та замовників нахабної наруги над природою, а також тих, хто їх міг покривати.

До речі кажучи, це вже не перше подібне неподобство. Ще минулого року власники «фазенд» на узбережжі річки Кошової перекрили дамбою (по ній було зручно автівкою їздити) протоку, з якої вода з річки надходила до нерестовища – озера Рогозовате. Тоді знадобилося майже півроку боротьби, аби дамбу все-таки знесли.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон