У Херсоні планують реалізувати творчі проекти

проекти, творчість, програма
У проекті рішення Херсонської міської ради пропонують внести доповнення до міської програми культурно-масових, мистецьких заходів і підтримки заходів у рамках проведення міжнародних, всеукраїнських, міських фестивалів і конкурсів на 2020 рік.

Цьогоріч у квітні та травні планували провести в Херсоні Всеукраїнський семінар викладачів образотворчого мистецтва позашкільних закладів на базі навчально-естетичного комплексу «Художня школа» та Відкритий міський фестиваль-конкурс «Карнавал театральних мрій». Проте всесвітня пандемія внесла власні корективи. І зазначені заходи переносяться на вересень 2020 року.

Окрім цього, до міського управління культури звернулись представники Національної спілки художників України та Національної спілки письменників України. Вони запропонували провести у 20 школах і бібліотеках Херсона соціальний літературно-мистецький проєкт «Словом і пензлем». З міського бюджету на підтримку цієї мистецької ініціативи пропонують виділити 60 тисяч гривень.

У межах проекту планується провести творчі зустрічі з почесним громадянином Херсона, лауреатом Шевченківської премії, заслуженим художником України Анатолієм Кичинським. У програмі проєкту – презентації його книг, серед яких збірка «Жива і скошена тече в мені трава», яка стала переможцем обласного книжкового конкурсу. Автором передаються по три фоторепродукції художника для закладів, в яких проводяться творчі зустрічі.

З міського бюджету на підтримку цієї мистецької ініціативи пропонують виділити 60 тисяч гривень.

Олена ПІМЕНОВА
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон