У Херсоні підняли прапор театрального фестивалю

Херсон, Мельпомена Таврії, фестиваль
Сьогодні, 22 травня у Херсоні мав стартувати 22-ий Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії". Проте через карантинні обмеження його довелося відкласти. Попри це, оргкомітет вирішив нагадати херсонцям про цю знакову для міста подію.

Зокрема, за ініціативи оргокмітету фестивалю в Потьомкінському сквері біля драмтеатру підняли його прапор. На захід запросили всіх охочих пригадати фестиваль. Єдина умова - фірмові футболки.

«Фестиваль може відбутися, ми маємо надію, у першій половині вересня. Хоча б український контент, якщо не будуть літати літаки і кордони не відкриються. Але ми обов'язково його проведемо», - говорить генеральний директор Херсонського обласного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша Олександр Книга.

"Ми його розпочинали ще у 1998 році. За всі ці роки я на фестивалі робила все, що завгодно - я організовувала карнавальну ходу, писала сценарії, організовувала вечірки відкриття та закриття, прес-конференції.

Єдине, що я не робила, - це не піднімала прапор фестивалю. Нарешті 22 травня 2020 року маю таку нагоду, таку велику честь - піднімати прапор фестивалю "Мельпомена Таврії", - говорить заступниця директора театру імені Миколи Куліша Ірина Корольова.


"Ми не знаємо, як буде з залами. Ми перепланували 700 місць так, що тепер в залі може сидіти 300 осіб. Таким чином буде збережена соціальна дистанція через ряд, через місце. Треба дивитись по ситуації. Ми дійсно хочемо зберігати спокій, виконувати всі обмеження, бо потрібно це розуміти - не можна сьогодні розслабитись і бігти кудись і принести якісь проблемами для суспільства", - говорить Олександр Книга.

Поки на організацію фестивалю немає грошей, додає директор театру: "Наразі ці кошти перенаправлені на інші проблеми області. Є в мене надія, що будуть спонсори, які профінансують заходи "Мельпомени Таврії".


За матеріалами Суспільний.Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон