Чому дніпровська риба на Херсонщині дорожча за норвезьку

риба, ціна, Куртіна
Путина з вилову дніпровського оселедця та пузанка у пониззі головної української річки завершилася, хоча ледве встигла початися, повідомляє Голос України.

Легальні промислові бригади добули всього по десять тонн цієї делікатесної риби, й по тому змушені були витягти сітки на берег. Адже квоти на вилов надто занижені, хоча і пузанок, і дніпровський оселедець є «прохідними», тобто заходять у річку на нерест лише один раз на рік – у квітні-травні (зазвичай, до 22-25 травня).

До речі, той факт, що квоти для промисловців замалі, визнають і експерти. Так, заступник начальника відділу іхтіології і регулювання риболовства Херсонського рибоохоронного патруля Лілія Куртіна нагадує, що середній вилов того ж пузанка у минулі роки складав 12,5 тонни, і цей обсяг на загальну чисельність популяції впливав не надто.

Але маємо те, що маємо: через невеликі обсяги постачання на ринок дніпровського пузанка у Херсоні продають по ціні норвезького оселедця (65-70 гривень за кілограм). А дніпровський же оселедець у свіжопросоленому вигляді поготів за сто гривень кілограм «зашкалює». І ще його далеко не всюди знайти можна!

Фото ілюстративне

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон