На Херсонщині немає грошей, щоб заробляти гроші

Мільйон, гривні, заповідник, Асканія-Нова
Мільйон гривень за два місяці недоотримав заповідник "Асканія-Нова" на Херсонщині. Це кошти від прийому групових та індивідуальних екскурсій, на які працівники наукової установи дуже розраховували, пише Голос України.

Адже витрачають їх на корми для тварин, запчастини для техніки і пальне для виїздів на гасіння пожеж у цілинному степу. Однак через карантинні обмеження початок сезону довелося відсунути на невизначений термін. І схоже, що тепер заповідник потрапив у зачароване коло: потрібні гроші, щоб заробляти гроші на екскурсіях. А їх немає.

- Для відновлення прийому наших гостей після послаблення карантинних обмежень потрібно терміново впроваджувати такі заходи, як дистанційне вимірювання температури, безконтактний прийом платежів. Тобто на кожен із трьох входів необхідно купити по електронному термометру, а це понад шість тисяч гривень. Для здійснення безконтактних платежів за екскурсії тепер не обійтися без купівлі чи оренди спеціального термінала, а такі витрати у нашому бюджеті на нинішній рік узагалі не планувалися. Відповідно, їх треба взяти зі спецрахунку. Але його наповнюють завдяки екскурсантам. А якщо їх немає, то немає і грошей, - зазначає директор заповідника "Асканія-Нова" Віктор Гавриленко.

І в такій скруті - не тільки "Асканія-Нова". Адже на Херсонщині маємо два заповідники й чотири національні парки. І всі кревно зацікавлені у якомога більшій кількості платних відвідувань: держбюджетного фінансування їм вистачає зазвичай тільки на зарплату, податки й частково на комуналку. Але всюди ситуація однакова: немає грошей, щоб заробляти гроші.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон