В Олешківському районі намагаються зберегти доступну людям стоматологію

Олешки, стоматологія, Потоцький
З цією метою сьогодні, 15 травня голова Олешківської районної ради Павло Потоцький провів чергову нараду за участю заступника Костянтина Буганова, радника Людмили Шелудько, депутатів, директора та працівників КНП «Олешківська районна стоматологічна поліклініка», директора КП «Олешківська ЦРЛ», аби остаточно визначитися з покроковим механізмом збереження існуючої мережі стоматологічного закладу.

Під час наради Сергій Леба, як керівник медичної установи, разом з фахівцями надали присутнім інформацію про зміни, внесені до штатного розпису, фінансового плану, розцінок на послуги та оптимізацію мережі. Національна служба здоров’я України підписала договір зі стоматполіклінокою на обслуговування дітей і ургентну допомогу дорослим. Для утримання мережі цих коштів не вистачає і учасники заходу конструктивно і злагоджено обговорювали план дій, запропонований спеціалістами.

«Зберегти доступну для людей стоматологію в Олешківському районі на достатньому рівні – пріоритет всього депутатського корпусу. Для цього проводимо певний обсяг роботи. Ще 31 січня на 48 сесії районної ради народні обранці своїм вольовим рішенням реорганізували заклад у некомерційний комунальний – це компроміс, який дозволив не ліквідовувати його, а зберегти.

Головна відмінність комунального некомерційного підприємства від комунального закладу полягає у тому, що районна рада не матиме фінансових зобов’язань перед поліклінікою. Проте районний бюджет, місцеві громади і ОТГ все-таки зможуть фінансувати комунальне некомерційне підприємство за програмно-цільовим методом або згідно акту виконаних робіт. У тому числі можуть допомагати із забезпеченням захищених видатків, зокрема зарплат і енергоносіїв», – акцентував голова районної ради Павло ПОТОЦЬКИЙ.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон