В Херсонській інфекційній лікарні були готові до коронавірусу

лікарня, ліки, Панкратов
Про це розповів завідувач другого відділення Херсонської обласної інфекційної лікарні Сергій Панкратов під час включення із Херсона у телемарафон "На карантині", однією із тем якого було те, що серед хворих на COVID-19 в Україні – 20% медичні працівники.

А у Херсонській області в обласній інфекційній лікарні, яка визначена базовою для лікування хворих на COVID-19, коронавірусною інфекцією заразився лише один медик: "У нас ситуація в області трохи інша - теж захворілих медичних працівників багато. А у нашій лікарні лише один. Чому? Бо, по-перше, у нас лікарня повністю забезпечена усіма необхідними захисними засобами, і по-друге, у нас не перший такий випадок. Ми вже із холерою зіштовхувались, і з дифтерією, і з іншими контактними захворюваннями важкими. Тому ми були готові до цього", - сказав Сергій Панкратов.

Розповів лікар і про оснащення інфекційної лікарні. За його словами, нині тут є все необхідне, аби хворі на коронавірус отримували потрібне лікування: "Десь із середини березня у нас з'явилися підозри на коронавірус в області . І ми почали готуватися.

Складність ситуації розуміли всі - і область, і колеги, і спонсори. Тому нам почали допомагати. Ми отримали достатнє державне фінансування, і на ці кошти купили апаратуру і ліки. Спонсори допомогли нам із засобами індивідуального захисту,"- розповів Сергій Панкратов.

За словами, Сергія Панкратова, боксів для лікування хворих достатньо. Нині в реанімації перебуває троє хворих на коронавірус: один - на керуючому диханні, два - на кисневій підтримці: "В терапевтичному відділі зараз у мене 11 хворих. І ще 4-ри з підозрою на коронавірусну інфекцію. Ми взяли матеріал на ПРЛ-тестування і чекаємо результатів. Всередині лікарні ми забезпечені. Стосовно ліків, то ще при колишній міністерці скоротили список ліків, які можуть знаходитися в інфекційній лікарні. Тому, ми маємо лише ті, які застосовуються у лікуванні коронавірусу. Якщо ж людина має супутні хвороби - сердцеві, діабетичні, їй доводиться купувати ліки самій", - заявив Сергій ПАНКРАТОВ.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон