Аудитори Херсонщини відшкодували втрат державі на суму понад 5 мільйонів гривень

аудитори, втрати, шкода
Протягом січня ‒ березня 2020 року за результатами проведених заходів державного фінансового контролю фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області виявили фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 12,4 млн грн.

Завдяки діям херсонських аудиторів, лише з початку поточного 2020 року, забезпечено відшкодування втрат державі на суму 5,4 млн грн.

Окрім того, завершено 53 моніторинги закупівель, за результатами яких попереджено порушень законодавства у сфері закупівель на загальну суму 276,2 млн грн, зокрема шляхом відміни торгів на суму 258 млн грн та шляхом розірвання договорів на суму 18,2 млн грн.

За вчинені фінансові порушення 28 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 15 – до дисциплінарної та матеріальної відповідальності, одну посадову особу звільнено.

До установ, у яких виявлено порушення, застосовано 9 заходів впливу, передбачених вимогами Бюджетного кодексу України: у трьох випадках зупинено операції з бюджетними коштами, у 6 випадках попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушень на суму понад 5,6 млн грн.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій прийняли 28 управлінських рішень та врахували 7 пропозицій за підсумками державних фінансових аудитів.

На розгляд правоохоронним органам передано 11 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато досудові розслідування.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон