В Херсоні поліція повернула батькам трьох дітей-втікачів

дівчина, хлопець, поліція, батьки, психологи
З гуртожитку у Корабельному районі Херсона пішов гуляти і не повернувся 17-річний хлопець, який нікого про своє місцезнаходження не попередив. Працівники поліції доклали максимум зусиль для пошуків неповнолітнього, перевірили велике коло його знайомих і за кілька годин начальник сектору превенції Корабельного відділення поліції Андрій Чернов встановив місцезнаходження хлопця. Він знаходився в одному з сіл Білозерського району у свого знайомого. Працівник поліції виїхав за неповнолітнім. З хлопцем було все добре. Він пояснив, що хотів зустрітися з другом і забув попередити старших. Працівник поліції провів з хлопцем виховну бесіду та передав його опікунам.

А 6-річну дівчинку, яка без супроводу дорослих йшла по вулиці в Херсоні, помітив екіпаж патрульних поліцейських. Правоохоронцям дитина пояснила, що пішла з дому, тому що її ображають батьки. На місце прибула мобільна група реагування на факти домашнього насильства ГУНП. Поліцейські встановили місце проживання дівчинки, але вдома нікого не було, на телефонні дзвінки батьки не відповідали. Разом з працівниками служби у справах дітей поліцейські помістили дівчинку в лікарню для обстеження, де вона і переночувала. Ніяких тілесних ушкоджень на тілі дитини не було. Її батьки вийшли на зв'язок лише наступного дня. З їх слів, вони не ображали доньку, хоча раніше притягалися до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дитини. Цієї ситуацією займатимуться відповідні служби, дитину не повернуть в родину, поки фахівці не перевірять умови проживання дитини та ставлення до неї батьків. Після чого вирішуватиметься питання щодо доцільності перебування дівчинки в сім’ї. Нині з нею працюють психологи.

16-річну дівчину з Херсона працівники ювенальної превенції розшукали упродовж доби. В поліцію звернувся батько неповнолітньої. Він повідомив, що його донька пішла гуляти і вночі додому не повернулася, на телефонні дзвінки не відповідала. Працівники відділу ювенальної превенції перевірили коло знайомих дівчини і знайшли її в будинку подруги. Неповнолітня пояснила, що вже достатньо доросла для того, щоб гуляти скільки вона захоче. З дівчиною працівники поліції провели виховну бесіду, відвезли додому та передали батькам.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон