Поліція Херсонщини посилила заходи боротьби з браконьєрами

браконьєрство, нерест, заборона, поліція
На Херсонщині за час операції «Нерест» правоохоронці відкрили 7 кримінальних проваджень за браконьєрство, вилучили понад півтори тонни риби та майже 10 кілометрів сіток.

З метою відтворення та збільшення рибних запасів у водоймах області, з 27 березня по 10 червня на території Херсонщини триває весняно-літня нерестова заборона. В цей час працівники поліції спільно з рибним господарством, екологічною інспекцією, службою морського та річкового транспорту, прикордонною службою та громадськими формуваннями проводять профілактичні заходи щодо боротьби з браконьєрством, іншими порушеннями правил рибальства та незаконною торгівлею водними живими ресурсами. Правоохоронці звільняють водойми від браконьєрських знарядь лову для того, щоб риба мала змогу зайти до нерестовищ на нерест.

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» патрулюють річку Дніпро, Дніпро-Бузький лиман, Каховське водосховище та інші внутрішні водойми. Робочі групи у складі дільничних офіцерів поліції, працівників груп реагування патрульної поліції, кримінальної поліції та слідчих своєчасно фіксують факти порушень законодавства. На автошляхах працівники поліції перевіряють дозвільні документи у водіїв, які перевозять рибу та інші водні ресурси.

Як повідомив т.в.о. заступника начальника Управління превентивної діяльності поліції Херсонщини Ярослав Шанько, вже за перший місяць проведення заходів правоохоронці вилучили у браконьєрів понад півтори тонни незаконно виловленої риби, майже 10 км сіток, за порушення правил рибальства та зберігання заборонених знарядь лову поліцейські склали 150 адміністративних протоколів, відкрили 7 кримінальних проваджень за ст.249 «Незаконне зайняття рибним, звіриними або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України. Збитки, заподіяні браконьєрами рибному господарству, становлять майже 70 тисяч гривень.

Поліція закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись визначених правил рибальства під час нересту. Пам’ятайте, що у випадку їх порушення, Законом передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон