На Херсонщині на коронавiрус хворiють медики

Херсонщина, медики, коронавірус
Так, у Херсонській області на коронавірусну інфекцію вже захворіло 24 медичні працівники, з них 8 лікарів.
Станом на сьогодні, 4 травня 18 медичних працівників одужало (з них 7 лікарів), 1 медик помер. Всього по області лабораторно підтверджено 139 випадків інфікування коронавірусом серед населення.

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Херсонської ОДА Віктор Короленко: "Станом на 4 травня, дома під наглядом перебувають 5 медиків, з них 1 лікар, стан задовільний. Взагалі на лікуванні в області перебуває 85 осіб. В закладах охорони здоров'я - 15 осіб, в обласній інфекційній лікарні 7 осіб, Олешківській ЦРЛ - 5 осіб, Каховський ЦРЛ - 3. Стан хворих: легкого ступеня важкості - 2 особи, середнього ступеня - 10, важкого - 3 особи. Супроводу ШВЛ не потребують. Дома лікуються 70 осіб".

Віктор Короленко також повідомив, що заклади, які надають екстрену медичну допомогу, як працювали, так і продовжують працювати. Планове оперативне втручання на період карантину було заборонено, але з'явилась інформація, що з 5 травня Мінздрав дозволить проведення планових оперцій.

"Я маю таку інформацію, але, це буде якщо Департамент отримає відповідний документ з Міністерства охорони здоров'я, і там буде чітко прописано, які це мають бути заклади, бо є вони першої хвилі, а є другої. Перед госпіталіцією пацієнти обов'язково повинні будуть пройти тест на коронавірус методом ПЛР. Лікарі і заклади хочуть працювати, до мене звертаються кожного дня, як тільки отримаємо документ, я зберу головних лікарів, і ми розпочнемо роботу", - додав Віктор КОРОЛЕНКО.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон