У Херсоні суд визнав порушенням карантину відмову показати документи поліції

порушення, карантин, суд
Поліцейські у Херсоні склали адмінматеріали за статтею 44-3 (“Порушення правил щодо карантину людей”). Стаття передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч для звичайних громадян і до 170 тисяч – для посадових осіб.

У матеріалах, які поліцейські направили до суду, значилося, що громадянин Азербайджанської Республіки 9 квітня знаходився біля будинку на вулиці Комкова у Херсоні без захисної маски та без документів, чим порушив вимоги постанови Кабміну №211 від 11.03.2020.

Під час судового розгляду чоловік свою вину визнав частково та пояснив, що був у масці, яку приспустив на підборіддя, оскільки пив каву. Проте дійсно документи на вимогу представника поліції не надав, оскільки не довіряв йому і були підстави вважати, що останній може їх не повернути.

У матеріалах провадження, зокрема, була фотографія чоловіка, з якої видно, що він дійсно був у масці, яку спустив на підборіддя.

Суддя Херсонського міського суду Людмила Валігурська зазначила, що з наданих поліцією матеріалів неможливо визначити чи є громадським місцем територія за адресою вул. Комкова, м. Херсон, біля будинку №69 (сусідній будинок поряд з Херсонським державним аграрним університетом).

Доведеним фактом суддя визнала лише те, що громадянин Азербайджану не надава поліцейському документи. Тож визнала винним чоловіка. Щодо покарання – суддя обмежилася усним зауваженням.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон