На Херсонщині гуляв "яничар" із ятаганом

Херсон, ятаган, Яновський
Під час патрулювання селища Білозерка на Херсонщині патруль поліції біля районної лікарні зустрів чоловіка, у якого в руках був предмет дивної форми.

Його зупинили, й попросили показати, що це в нього з собою. А предмет виявився… сильно вигнутою шаблею на зразок турецького ятагану, яким у середньовіччі користувалися яничари – елітні воїни султана.

Втім, новітній «яничар», котрий назвався учасником АТО, повідомив, що його ятаган не середньовічний, а цілком сучасна копія. За словами перехожого, зброю виготовили друзі, а носив він її з собою у піхвах начебто «для самозахисту».

От тільки у випадку застосування ятагану за прямим призначенням він може не тільки важку рану нанести, а й голову з плечей одним ударом зняти. Тому страхітливу шаблюку в перехожого вилучили.

Начальник Білозерського відділення Національної поліції Олексій Войчек поінформував: ятаган відправили на експертизу. У разі, якщо експерти підтвердять, що «чоловіча іграшка» є холодною зброєю, за її незаконне зберігання власник постане перед судом. А ятаган, у свою чергу, піде на утилізацію, оскільки історичної чи культурної цінності він не має.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Фото надане Білозерським відділенням Національної поліції. На знімку: вилучений ятаган.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон