Чи можуть на травневі свята на Херсонщині працювати готелі та бази відпочинку?

сезон, отелі, карантин
На Херсонщині травневі свята, зазвичай, мешканці області планували відпочинок на природі, біля водойм, у лісі, за кордоном тощо. А в Херсонській області взагалі 1 травня офіційно стартує туристичний сезон.

Цьогоріч власні корективи у плани всієї планети внесла пандемія коронавірусу. Проте деякі заклади все ж вирішили працювати у звичному режимі, незважаючи на заборону, і запрошують до себе відпочивальників до завершення карантину.

У постанові Кабінету міністрів України «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» у пункті 2.8 сказано, що забороняється на час карантину «роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення».

Готелі та бази відпочинку відносяться саме до категорії суб’єктів господарювання, які приймають відвідувачів. Тому до 11 травня включно, тобто до завершення карантину, їм працювати забороняється. Окрім випадків, коли у них розміщують медиків чи людей на обсервацію.

Згідно плану виходу з карантину, який оприлюднив Кабінет міністрів України, зняття обмежень на роботу закладів розміщення (хостелів, готелів, санаторіїв, баз відпочинку) має відбутись на третьому етапі з п’яти запланованих. Коли саме це станеться – має вирішити Уряд.

Тому Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області закликає власників готелів, хостелів і баз відпочинку дотримуватись карантинних обмежень.

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон