Аграрії Херсонщини звертаються до Президента

Херсонщина, аграрії, президент
Сільгосптоваровиробники Херсонської області звертаються до Президента України з вимогою негайно відкрити продовольчі ринки з дотриманням норм та правил роботи під час карантину:

- Шановний пане Президенте! Через карантин влада розділила нас на десятки тих, хто гарно живе і мільйони тих, хто змушений виживати. На десятки великих торгових мереж, які працюють, і мільйони підприємців, які змушені простоювати та закриватись.

Це звернення якраз спрямоване на захист мільйонів жителів сіл, селищ, містечок, де одним із засобів виживання залишився продуктовий ринок.

В Україні склалася надзвичайна ситуація із забезпеченням населення дешевою плодоовочевою продукцією. Особливо важливим є забезпечення продуктами харчування людей під час карантину у зв’язку з епідемією Covid-19.

Через закриття або обмеження роботи плодоовочевих ринків було порушено логістичний ланцюг, а саме надходження продукції від сільського виробника (особливо середнього та дрібного) до покупця в місті. Це вдарило не лише по селянським та фермерським господарствам, а й по жителям міст.

Для прикладу, ціна на редиску в супермаркеті складає 25 гривень на сьогодні, ціна ж у селянина – 1 гривня. Це приводить фактично до неможливості реалізації ранньої продукції, знищення її прямо на полях та городах.

Така ситуація катастрофічна як для малозабезпечених людей у містах, які не можуть отримати цю продукцію, так і для виробників продукції, тому що для більшості з них є єдиним джерелом доходу.

Вимагаємо терміново відкрити всі плодоовочеві ринки, встановивши на них пункти контролю за дотриманням правил торгівлі під час карантину, - поділився вимогами аграріїв Херсонщини Павло ПОТОЦЬКИЙ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон