На Херсонщині ліси в облозі

ліси, закрито, рейди
У режимі фортеці в облозі відтепер існуватимуть рукотворні масиви зелених насаджень степової Таврії.

В'їзд автотранспорту та проникнення піших громадян сюди заборонили розпорядженням Херсонської облдержадміністрації. І не стільки через загрозу поширення коронавірусу у місцях відпочинку населення, скільки через надзвичайну пожежну небезпеку.

Заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Михайленко коментує тривожну ситуацію: "Від початку року у лісах краю вже сталося 55 пожеж, які знищили чи пошкодили 16,5 гектара насаджень. Але саме зараз рівень небезпеки є максимальним - адже через бездощів'я підстилка соснових борів висохла, й може спалахнути навіть через випадкову іскру".

Утім, на заборони наші співгромадяни не дуже-то зважають. Про це свідчить факт затримання рейдовими бригадами різних лісгоспів десяти любителів пікніків, котрі безтурботно палили багаття поміж дерев. Але рейдів замало, тому на в'їздах до зелених оаз уже встановили 237 шлагбаумів, і проклали 199 кілометрів мінералізованих смуг на додачу до 1227 кілометрів уже наявних.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон