На Херсонщині діагностика вірусних хвороб виходить на новий рівень

діагностика, коронавірус, лікарні
Епідемія коронавірусу спонукала медичні стаціонари Херсонщини шукати можливості для отримання високоточних діагностичних комплексів, які суттєво прискорюють прийняття рішень з тактики лікування - причому не тільки пневмонії, викликаної коронавірусом, а й інших небезпечних недуг.

Так, обласній інфекційній лікарні українські доброчинці передали надсучасну діагностичну систему: вона всього за сорок хвилин проводить тестування полімерної ланцюгової реакції та видає результат для хворих з підозрою на COVID-19, а також спроможна визначати наявність у біоматеріалах різних штамів грипу та пневмонії, чиє виникнення не пов'язане із коронавірусом.

Суттєво модернізували діагностику і в другому за значенням місті Херсонщини - Новій Каховці. Тут за відомою програмою "Кусаноне", започаткованою з ініціативи уряду Японії, центральна міська лікарня стала власником ультразвукової діагностичної системи нового покоління MyLab X5, що коштує понад 2,2 мільйона гривень. Вірусів вона не виявляє, але із максимальною точністю відображає стан внутрішніх органів, у тому числі й легень. А це може дати спеціалісту уявлення про етапи розвитку хвороби, аби швидко реагувати на небезпечні її прояви.

Пацієнти оцінять і те, що діагностика на цьому досить дорогому обладнанні і в Херсоні, і в Новій Каховці для них є безплатною.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон