Херсонщина економічно втрачає через карантин

облдержадміністрація, карантин, збитки
У Херсонській обласній державній адміністрації порахували втрати місцевих бюджетів від отримання податків за час карантину.

Сума втрат становить 89 мільйонів гривень, 17 з яких - це податки з доходів фізичних осіб. Такі дані озвучив заступник голови Херсонської облдержадміністрації Вадим Чабан:

"Станом на 21 квітня обраховані втрати місцевих бюджетів від отримання податків у розмірі 89 мільйонів. З них близько 17-ти мільйонів - це податок з доходів фізичних осіб. Інші - це інші місцеві податки і збори. Я вважаю, що при продовженні карантину , при дотриманні його вимог, на жаль динаміка не буде покращуватись, але ми знаємо, що робити після його припинення", - прокоментував Вадим Чабан.

Він розповів, що обласною державною адміністрацією були розроблені відповідні заходи. Всі пропозиції з прив'язкою до конкретних потреб і вимог Херсонщини направлені Кабінету Міністрів України.

Як один із прикладів подолання економічних наслідків карантину заступник голови Херсонської облдержадміністрації назвав відновлення роботи оптового ринку сільгосппродукції "Неждана": "Ринок працює. Там постійно присутні представники ОТГ, Держпродспоживслужби та Національної поліції. Ми дозволили працювати цьому ринку при виконанні всіх карантинних вимог", - сказав Вадим ЧАБАН.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон