Нових безробітних на Херсонщині у карантин рахують тисячами

робота, безробітні, зайнятість
Цілком прогнозованим зростанням безробіття супроводжується «коронавірусний» карантин як в Україні в цілому, так і на Херсонщині зокрема.

Від його початку кількість зареєстрованих шукачів роботи в регіоні зросла на 2063 особи – до 11.954, або на 19 відсотків. Це при тому, що зазвичай навесні вона зменшувалася за рахунок сезонного попиту на робочі руки у сільському господарстві, підприємств сфері курортів і туризму.

Заступник директора обласного Центру зайнятості Людмила Барабаш каже, що з-поміж нових безробітних – здебільшого колишні працівники підприємств послуг і торгівлі, закритих на час карантину, а також екс-чиновники з держустанов, де пройшли скорочення штатів чи ліквідація.

Втім, це не означає, що взятим на облік отримувачам допомоги від держави зовсім нічого запропонувати. Адже впродовж березня база даних служби працевлаштування поповнилася даними про 1813 нових актуальних вакансій.

Навіть у час епідемії та «профілактичних» обмежень роботодавцям потрібні працівники до аптек, продовольчих магазинів, служб експрес-доставки, лікарняних закладів – продавці, санітарки, провізори, водії, кур’єри.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон