Ігор Колихаєв: Відкриття ринку землі в умовах війни та економічної кризи є злочином проти свого народу

Херсонщина, ринок, Колихаєв
Народний депутат від Херсонщини Ігор Колихаєв з колегами-однодумцями підготували текст та зібрали підписи під поданням до Конституційного Суду України про визнання неконституційним нещодавно прийнятого Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» та окремих положень Земельного кодексу України – Закону про розпродаж нашої землі.

- Я кажу «РОЗПРОДАЖ», бо ці документи, які, на мою думку, призведуть до руйнівних наслідків в економіці України, були прийняті монобільшістю Верховної Ради на догоду закордонних кредиторів, а не для людей. Відкриття ринку землі в умовах війни та економічної кризи, на моє переконання, є злочином проти свого народу.

Парламентська група «За майбутнє», до якої я входжу, спільно з «Батьківщиною» підготували звернення до Конституційного Суду, аби довести неконституційність земельного закону. Такі рішення жодна Верховна Рада не має права приймати без попереднього загальнодержавного обговорення на референдумі.

Сподіваюсь, що Конституційний Суд України поновить права народу та визнає Закон неправомірним.

Земля - це виключна власність всього народу України. І саме народ має приймати рішення про відкриття ринку землі. Окрім того, відкриття ринку землі потребує ретельної підготовки. Я переконаний, що це дуже несвоєчасне або передчасне рішення, до якого ані державний апарат, ані люди не готові.

Я не проти ринку землі, але як на мене, це дуже серйозне питання і ми повинні його ретельно готувати заздалегідь, - зауважив Ігор КОЛИХАЄВ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон