На Херсонщині умови в обсервації пристойні. Хоча й не люкс

обсервація, умови, карантин
Свою втечу з місць обсервації після перетину адміністративного кордону з окупованим Кримом деякі українці пояснювали поганими побутовими умовами у приміщенні, відведеному під їхнє перебування, - повідомляє Голос України.

Але такі аргументи виявилися лише відмовками, аби уникнути великого штрафу за порушення карантинного режиму. Що й довели фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонщини, котрі перевірили місце тимчасового розміщення.

Під обсервацію для осіб, котрі прибули з півострова через КПВВ «Чонгар» відвели колишнє пологове відділення лікарні Новотроїцького району області. Це окрема будівля із палатами на 24 ліжка, де можна вільно розмістити ще 16 ліжок. Є гаряча й холодна вода, централізована каналізація й система опалення, палати у хорошому стані й відповідають усім санітарним вимогам. Тож боятися, що прибулих два тижні триматимуть у якійсь халупі без гарячої їжі, води й світла, не варто.

Інша справа, що з Криму повертаються люди, котрим треба продовжувати шлях з Херсонщини до інших регіонів України. От вони й намагаються уникнути «пересиджування» у обсервації – дуже вже додому хочеться.

На знімках: у палаті й санвузлі будівлі для обсервації лікарні Новотроїцького району Херсонщини.

Фото надано прес-службою ГУ Держпродспоживслужби Херсонщини.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон