На Херсонщині перенесли ще один фестиваль

Херсон, переніс, фестиваль
Нещодавно стало відомо про перенос на осінь театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», який мав відбутися у травні 2020 року.

Тепер про переніс фінальної частини 18-го Всеукраїнського благодійного дитячого фестивалю «Чорноморські ігри» на липень 2021 року заявив оргкомітет заходу. Фінал «Чорноморських ігор» цього року мав відбутись у Скадовську з 26 по 28 липня.

Своє рішення оргкомітет пояснив епідеміологічною ситуацією в Україні та у світі в цілому: «Мета фестивалю залишається незмінною: знаходити талановитих дітей, надавати їм можливість для творчої реалізації, знайомити широкий загал з ними за допомогою усіх видів комунікацій.

Усі пункти цієї мети потребують тісного контакту конкурсантів, їхніх батьків, викладачів з численною аудиторією та з фахівцями музичної індустрії: членами журі, організаторами, медіа. Без цього досягнення мети фестивалю є неможливим. Можливість унікальної практики та прямих контактів з найкращими фахівцями галузі є однією з найцінніших переваг фестивалю», – йдеться в повідомленні.

Оргкомітет пояснив, що із завершенням термінів карантину навряд чи автоматично зникне проблема небезпеки для здоров’я людей: «Для цього має пройти певний час. А оскільки фестиваль «Чорноморські Ігри» – це, насамперед, масштабне свято для дітей, ми не маємо права ризикувати їхнім здоров’ям та здоров’ям усіх глядачів та учасників проекту.

Аби на належному рівні провести 18-ті «Чорноморські Ігри», ми мали б до 17 травня здійснити живе прослуховування дітей. На сьогодні ми не маємо ніякої впевненості, що це стане можливим. Зміщення термінів фестивалю до вересня – теж є неможливим через початок навчального сезону, який, сподіваємося, зможе розпочатися вчасно».

Оргкомітет фестивалю обіцяє, що всі діти, які подали заявки на «Чорноморські Ігри 2020» та будуть відібрані до другого туру – живого прослуховування – автоматично потраплять до другого туру «Чорноморських Ігор» у наступному році.
Олег БАТУРІН.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон