Скільки Херсонщина зможе боротися з коронавірусом

коронавірус, лікарні, перевірка
Лише на шість днів вистачить засобів для боротьби із коронавірусом у Херсонській області. Такі дані можна побачити на Карті медичного забезпечення: ресурси та потреби лікарень України, яку презентували спеціалісти аналітичної системи YouControl.

Сьогодні, 9-го квітня в Українському кризовому медіацентрі YouControl разом із представниками держструктур та громадських організацій презентував інтерактивну карту, котра показує забезпечення лікарень та динаміку поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

На карті, створеній YouControl, дані автоматично аналізуються системою та розраховується показник, на скільки днів вистачить ресурсів лікарні, відповідно до алгоритмів МОЗ. Дані є по всім регіонам України, окрім АР Крим, тому що це тимчасово анексована територія і даних звідти не має.

Так , станом на 5-те квітня Херсонщина посідає останнє місце в Україні за забезпеченістю засобами для боротьби із коронавірусом. Це середній сумарний бал по усім лікарням та позиціям і найнижчий показник в Україні.

Засобів індивідуального захисту вистачить лише на три з половиною дні. Найбільше маємо одноразових масок та антисептику - на 16-ть днів, рукавичок на - 4-ри, на один день - костюмів біозахтисту. Швидких тестів для визначення COVID-19 маємо 740 шт, а от ПЦР-тестів на Херсонщині, станом на 5 квітня, в наявності немає. Апаратів штучної вентиляції легень усього 33.


Сьогодні, 9 квітня, голова Херсонської обласної державної адміністрації на брифінгу повідомив, що в Херсонській області у наявності є 193 апарати штучної вентиляції легень, з них 172 - для дорослих, 21 - призначені для дітей.

За аналітичними даними YouControl, за забезпеченістю лікарями Херсонська область на 22-му місці в Україні. Найкраще забезпечена Генічеська районна лікарня, найгірше - Скадовська.


На 21-му місці Херсонська область за наявністю ліжко-місць. Маємо їх вільних усього - 430. А ще, за даними на 5 квітня - 49-ть зайнятих.

545 медичних працівників визначені в нашому регіоні як такі, що зможуть надавати кваліфіковану медичну допомогу при поширенні інфекції. Серед них лише 11 інфекціоністів.


“Для вирішення проблеми забезпечення лікарень та підвищення захисту лікарів державні та громадські організації намагаються об'єднуватись, але цього ресурсу недостатньо і він трохи емоційно зараз розкидається по всій країні.

Тому ми вирішили зробити свій внесок і працювати разом над цією проблемою, спільно створити інструмент, який зміг би допомогти бачити, де саме потрібна допомога та яка. Саме для цього ми зробили цю інтерактивну карту, на якій дуже легко знайти, що потрібно в якій лікарні. Це можна бачити як на рівні країни так і на рівні окремого закладу”, ‒ зазначив засновник YouControl Сергій МІЛЬМАН.

За матеріалами Суспільний Херсон

Вся інформація на Карті стосується виключно лікарень, які визначені МОЗ як опорні у регіонах. Ці дані збираються командою ДП "Медичні закупівлі України" за допомогою власної інформаційно-аналітичної системи MedData.

Форма для заповнення була розроблена за запитом та відповідно вимог МОЗ. На щоденній основі ці дані аналізуються та передаються МОЗ, який є розпорядником цієї інформації. Очікується, що вони незабаром з'являться у форматі відкритих даних на спеціалізованому сайті.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон