Херсонці, купуйте лише перевірені продукти харчування!

продукти, перевірка, заклик
На території Херсонщини, з 20 березня, призупинили роботу усі агропродовольчі ринки, окрім оптового ринку у Великих Копанях.

На різних ресурсах – у соціальних мережах, месенджерах і сайтах – були створені спеціальні групи, де різні продавці пропонують придбати м’ясо, домашні молоко, яйця та молочні продукти, сезонні овочі, фрукти, рибу та рибну продукцію тощо.

Більшість пропозицій стосується продажу саме харчових продуктів домашнього виготовлення.

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області застерігає: подібні продукти можуть бути небезпечними для вашого здоров’я! Небезпека полягає в тому, що такі продукти не досліджуються в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи та розповсюджуються не контрольовано. Перша загроза: відсутня інформація про стан здоров’я тварин, від яких отримані яйця, молоко чи м'ясо.

Загроза друга: відсутня інформація про дотримання вимог законодавства при виробництві, зберіганні та транспортуванні таких харчових продуктів.

Необхідно відмітити, що ЗООНОЗИ, або антропозоонози, це – інфекційні захворювання людини, джерелом яких є інфіковані тварини (хворі або носії). Наприклад, це такі небезпечні хвороби як сальмонельоз, бруцельоз, лістеріоз, туляремія, лептоспіроз, туберкульоз, правець, сибірка, сказ, лейшманіоз, лептоспіроз, сап, орнітоз, аспергільоз, трихінельоз, мікроспорія, токсоплазмоз. Такі хвороби можуть бути передані людині безпосередньо від свійських чи диких тварин, або через харчові продукти, які від них походять.

Водночас такі харчові продукти можуть містити залишки ветеринарних препаратів, бути забрудненими різними патогенними мікроорганізмами або ж фальсифікованими сторонніми речовинами, тощо.

Тому Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області закликає купувати харчові продукти лише в офіційних оптових та дрібно-роздрібних торгових мережах!

Якщо виробник хоче отримати офіційні висновки щодо якості та безпечності власної продукції, він може звернутись до однієї з шести державних лабораторій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, які працюють на території Херсонщини.

З адресами та контактами зазначених лабораторій можна ознайомитись на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон