У Херсон надійшла рятівна «гуманітарка»

гуманітарка, швидка, епідемія
Понад п'ять тисяч медичних респіраторів та захисних масок, понад двісті тисяч рукавичок і медичних шапочок, двісті універсальних температурних датчиків, сімсот термометрів, понад сто дихальних контурів для пацієнтів різного віку, більше восьмисот костюмів біозахисту.

Це і багато чого іншого - у вантажі гуманітарної допомоги, отриманої з Китаю для херсонських медиків. Він надійшов до Херсонського обласного територіального центру екстреної медичної допомоги для боротьби з епідемією коронавірусу.

Головний лікар закладу Юрій Бовкун зазначає, що такої кількості достатньо для екіпірування всіх 86 бригад "швидкої допомоги" краю для боротьби з епідемією коронавірусу, аби не інфікуватися самим.

Тим часом, нагадуванням про те, що ця епідемія дедалі ближче, стали й десять наметів, розгорнутих просто біля медичних стаціонарів обласного центру. Тут пацієнти зможуть пройти попереднє обстеження, а за необхідності - й експрес-тестування на зараження коронавірусом, отримати необхідну консультацію чи направлення на шпиталізацію тощо.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон