Херсонський художній музей працює онлайн

Херсон, музей, онлайн
Херсонський обласний художній музей ім. Олексія Шовкуненка з 18-го березня почав працювати в онлайн режимі.

Про це повідомила наукова співробітниця музею Лариса Жарких: "Музейна спільнота дуже серйозно поставилась до виклику сучасності, до епідемії коронавірусу, і свої двері зачинила для відвідувачів, але всі перейшли до Інтернету, і з’явилась світова акція, світова ініціатива #museumfromhome, тобто "музей з дому".

Ми слідом за Лувром, за Британським музеєм, за багатьма музеями світу і України, одними з перших перейшли до роботи в Інтернеті, працюємо дистанційно з дому, але це ніяк не впливає на якість нашої роботи. Інформації з’являється дуже багато і на нашій сторінці у Facebook "Херсонський художній музей" і на сайті artmuseum.ks.ua. - розповіла Лариса Жарких.


Також, Лариса Жарких повідомила про те, що музейні працівники намагаються інформувати читачів своїх сторінок про ті виставки, які на даний момент перенесені у зв'язку із карантином: "Ми пишемо про ті виставки, відкриттю яких карантин завадив. Це, перш за все, виставка "Багатоликий Ізраїль". Музей отримав великий дар від Об’єднання професійних художників Ізраїлю – 39 робіт. І саме 25-го березня ми мали відкривати виставку, але, на жаль, ми можемо її презентувати тільки в Інтернеті.

3-го квітня мала б відкритись виставка робіт дітей з порушенням аутичного спектру "Країна кольорових пазлів". Теж ми її переносимо до завершення карантину, але на нашій сторінці можна познайомитись з творчістю цих неймовірно талановитих дітей. Це дуже здорово. На 22-ге квітня у нас була запланована виставка Ольги Бринцевої, але більш за все вона буде перенесена на більш пізній час."


Також, Лариса Жарких зазначила, що спеціалісти музею відкривають нове не тільки для для читачів своїх сторінок, а й для себе: "Ми, готуючи якісь матеріали до якихось конкретних дат, самі відкриваємо для себе якісь нові експонати, бо музейна колекція налічує більше 12 тисяч експонатів."

За матеріалами Суспільне Херсон
Фото: Херсонський художній музей
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон