Інфекційну лікарню Херсона позбавили зв’язку

стаціонар,  COVID-19,  зв’язок
У Херсоні медичний стаціонар, де мають лікувати заражених COVID-19, залишився без зв’язку із «зовнішнім світом».

Хворих із відповідним діагнозом будуть шпиталізувати, насамперед, до обласної інфекційної лікарні, де готові спеціальні ізольовані бокси. Проте їх рідні та близькі не зможуть дізнатися про стан їх здоров’я, а пацієнти, котрі лікуються амбулаторно, не отримають дистанційної консультації спеціаліста. Адже ще з 20 березня у закладі замовкли всі до єдиного стаціонарні телефони. Вони мовчать уже другий тиждень!

– Зв’язався із приватною фірмою, яка обслуговує мережі на цій ділянці. Почув пояснення, що викрали шматок кабелю, і тепер його будуть відновлювати. Та скільки б не зверталися, досі не отримали чіткої відповіді, коли саме телефони знову запрацюють, – обурюється головний лікар інфекційної лікарні Володимир Мітковський.

У випадку, коли хворого на «коронавірусну» пневмонію потрібно везти до стаціонару, бригаді «швидкої допомоги» необхідно заздалегідь попередити про це приймальне відділення інфекційної лікарні. Адже тамтешнім працівникам треба для цього екіпіруватися у ізолюючі костюми, аби самим не підхопити COVID-19 внаслідок контакту із пацієнтом. Якщо дзвінка не було, перевдягатися доведеться вже тоді, коли пацієнт уже біля входу. А це зайві витрати часу не тільки для лікарів, а й для бригади «швидкої», яку вже чекають для обслуговування іншого невідкладного виклику. І чим більше таких викликів, тим дошкульніше позначатиметься відсутність стаціонарного зв’язку.

Це вже не просто поганий сервіс, а справжній саботаж карантинних заходів, на який мають належно відреагувати правоохоронні органи спільно із обласною комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. І відреагувати негайно. Поки не побачили довгу «чергу» носилок із хворими на порозі лікарні.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон