Херсонська прокуратура побоюється спалаху коронавірусу у місцях позбавлення волі

коронавірус, прокуратура, несвобода

Прокуратура Херсонської області вимагає вжити заходи із запобігання поширення коронавірусу у місцях несвободи.

Ураховуючи, що в ізольованому середовищі наявний ризик спалаху вірусних захворювань, стрімке поширення і розповсюдження коронавірусної інфекції (COVID-19), прокуратурою проведено перевірки стану забезпечення своєчасного і повного проведення профілактичних і протиепідемічних заходів у місцях несвободи, за результатами яких виявлено низку порушень дотримання карантинного режиму.

Зокрема з’ясовано, що в таких установах мають місце випадки пропуску осіб, що контактують з в’язнями, без індивідуальних засобів захисту. Не забезпечено своєчасне і повне проведення профілактичних і протиепідемічних заходів.

Крім того, не вживаються дієві заходи щодо додаткового забезпечення дезінфікуючими засобами, медичними масками та спецодягом.

За результатами перевірок керівникам установ надано вказівки. Наголошено на безумовному забезпеченні превентивних заходів із запобігання поширенню вірусу серед в’язнів, персоналу та відвідувачів цих установ.

Прес-служба прокуратури Херсонської області

На фото: в'язні в Італії взбунтувалися через побоювання коронавірусу

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон