У «коронавірусний» карантин дістатися на роботу стало важко усім херсонцям, котрі не можуть працювати дистанційно.
У їх числі – понад сімдесят робітників трьох заводів міського хлібокомбінату, котрі мешкають у віддалених мікрорайонах або взагалі у приміських селах та селищах. Аби не зривати виробничий графік, підприємству довелося організувати їх доставку власним транспортом. І тільки завдяки цьому перебоїв із постачанням головного продукту споживчого кошику у нас не виникло.
Заступник голови правління акціонерного товариства «Херсонський хлібокомбінат» Надія Дурова каже, що на час карантину хлібозаводи обласного центру зупиняти не планують – із підвезенням працівників питання вирішили, сировини достатньо. Хоча ніде правди діти: щоденний попит на хліб та інші мучні вироби з початку карантину впав у середньому на чотири-п’ять тонн.
Це пов’язано із закриттям продовольчих ринків, зменшенням замовлень супермаркетами (покупці сидять по домівках), а також вимушеними канікулами у школах та дитсадках, де раніше також потребували випічки для організації гарячого харчування дітей.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ