Як працюватимуть храми Херсона

Карантин, служба, храми, Херсон
Карантинні заходи обмежують масове скупчення людей. Як за цих умов проходять служби у церквах різних конфесій Херсона:

У Свято-Духівському кафедральному соборі службу правлять у дворі храму. Священник Максим Тарасенко каже, що намагаються убезпечити своїх прихожан: "Цього тижня було прийняте рішення про обмеження кількості людей – не більше 10-ти осіб. Тому на єпархіальній раді Херсонської Єпархії української православної церкви, яку очолював Митрополит Іоан, було прийнято рішення, що богослужіння будуть проводитися на вулиці для того, щоб уникнути розповсюдження коронавірусу".

На службі у храмі святої Олександри кілька людей, усі вони тримаються на відстані, на столі стоїть антисептичний засіб. Руслана Шабельникова – прихожанка цієї церкви, говорить, попри карантин продовжує відвідувати служби: "Постійно ходжу до церкви, потрібно вірити, може і цей коронавірус через те, що грішимо. Не боюся, страшно грабувати, а от до церкви потрібно постійно ходити і просити вибачення".

Настоятель Римсько-католицької церкви отець Максим розповідає служби відбуваються, однак встановили обмеження для своїх прихожан – не більше 10-ти людей: "На службі є не більше 10-ти осіб, тому ми облаштували додаткову каплицю, де справляємо другу службу Божу паралельно з отцем Артемом, моїм помічником. Наразі ми так працюємо, а пізніше, я думаю, з понеділка наступного можливо закриємо взагалі церкву. Таке непросте рішення було прийняте для того, аби забезпечити життя людини, наших прихожан".

Синагога закрита на карантин, тож тут служба не проводиться.


За матеріалами Суспільне Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон