На Херсонщині осетри на завод «не запливають»

осетри, завод, дозволи
Другий рік поспіль Дніпровський осетровий рибоводний завод на Херсонщині не може отримати дозвіл на вилов у пониззі головної української річки плідників осетра та севрюги.

Технологія отримання від них ікри із подальшим вирощуванням молоді настільки добре відпрацьована, що після цієї операції «червонокнижна» риба виживає та її повертають у Дніпро.

Однак на владу такий нібито переконливий аргумент, схоже, не діє. Адже запит на відлов підприємство надіслало до Міністерства екології та енергетики України одразу після новорічних свят, а відповіді на нього досі немає. Хоча минуло вже три місяці.

Це, звісно, не означає, що завод залишиться без роботи. В його ставковому комплексі підростають і свої плідники. Тож на нинішній рік тут планують випустити у Дніпро понад 1,5 мільйона молоді осетра, севрюги та стерляді. А могли б іще більше, якби держава допомагала із організацією відлову плідників, каже директор рибоводного заводу Віталій Плугатарьов.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон