На Херсонщині вже закрили всі ринки

ринки, карантин, Херсонщина
Дедалі складніше облаштовувати побут у карантин мешканцям Херсонщини. За розпорядженням регіональної комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій тут на період карантину закрили усі ринки – включно із продовольчими у невеликих містечках та селах, де місцеві жителі звикли купувати свіжі харчі.

Зрозуміло, що скупчення людей на таких базарах можуть спровокувати спалах зараження коронавірусом, тому люди поставилися до чергового обмеження із розумінням. Хоча й побоюються, що власники приватних гастрономів і торговельних центрів, котрі позбулися конкурентів, скористаються нагодою підняти ціни на продукти.

Втім, дехто з комерсантів намагається оминути заборону: під час рейду ринком у місті Олешки, приміром, фахівці Держпродспоживслужби виявили тут одразу кілька працюючих магазинів та майстерень. Їх продавці та власники давали знущальницькі пояснення типу «відкрилися для провітрювання».

Дуже проблематично стало дістатися до місця роботи через карантин і херсонцям. На вимогу влади не брати до салонів маршруток більше десяти пасажирів власники приватних автобусів (а їх у обласному центрі більшість) просто не вийшли на роботу, відмовляючись виконувати перевезення собі на збиток. Тож добиратися на роботу, надто з приміських селищ, стало дуже складно і медикам, котрі знаходяться «на передовій» боротьби з коронавірусом.

Херсонська громадська організація «Жіночий клуб «Ініціатива» запропонувала чиновникам підвозити лікарів та медсестер службовим транспортом органів влади та місцевого самоврядування, аби ті не переплачували за таксі. Втім, прості городяни з числа власників легкових автівок часом самі підвозять земляків, забираючи їх з зупинок, і часом за це навіть грошей з них не беруть.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон