У Херсоні дизайнерка виготовляє маски

дизайнер, прикраси, карантин, маски
Херсонка Юлія Мазунова – дизайнерка прикрас та аксесуарів, але під час карантину шиє безоплатно для людей захисні маски. За свою роботу Юлія не виставляє ціну.

З того часу, як 17-го березня жінка опублікувала у соціальній мережі пост, що може допомогти херсонцям із захисними масками – робота не закінчується… Просять пошити маски вже не лише херсонці, а й одесити.

За роботу гроші не бере. Хотіла зробити щось хороше, - говорить Юлія:

- У мене вийшла невикористана відпустка. Тобто це була якась кількість днів, коли я не брала роботу, не планувала замовлення та думала, що я буду в іншому місці. Я залишилась тут, з'явився вільний час, я подумала, якщо вийшло так і є час, хоча і не вірю в знаки, чому б не зробити те, що буде актуальним та потрібним? Але у мене всього дві руки, виконати всі замовлення вона не встигає, та готова навчити інших шити маски вдома.


Для цього жінка дає людям прості викрійки разом з готовими масками. На виготовлення однієї витрачається близько 30-40 хвилин часу.

За словами дизайнерки Юлії, за вечір можна забезпечити масками невелику родину:

- Моя ідея головна була – що я допоможу тим людям, які не можуть це зробити самі. Я хвилююся за своїх батьків і старших людей. Я роблю те, що можу зробити власними руками. Кому дуже цікаво, я пояснюю, як це зробити. Тому що собівартість маски виходить десь три гривні. І маска багаторазова, тобто не те що її надягнув, два дні поносив та викинув. Її виправ, обробив парою – і можна далі використовувати. Карантин впливає на психологічний стан дітей, до того ж вони не дуже люблять маски, - говорить Юлія. Для підняття настрою є у майстерні дизайнерки і кольорові екземпляри.

- Прати її потрібно також за дві-три години, не допускати промокання жодного. Тому що якщо маска волога – вона жодної користі не несе, тільки шкоду. Бажано мати кілька масок – змінних. Якщо щось відбулося – то складати в пакет. Потім прати, прасувати і носити далі, - консультує Юлія МАЗУНОВА:

За матеріалами Суспільне Херсон

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон