Жіночі обличчя Херсонщини

Херсон, виставка, пейзажі, натюрморти
У Херсоні відкрито виставку "Жіночі обличчя природи". В експозиції представлені весняні пейзажі, натюрморти та жіночі портрети художників минулого століття.

Як розказала наукова співробітниця інформаційного відділу Херсонського художнього музею ім. Олексія Шовкуненка Альбіна Єрмакова:

"Саме на цій виставці представленні художники 20 століття. Це художники різних країн, які творили на теренах колишнього радянського союзу. Є українські художники. Є і херсонські художники, як Платонов і Толкунов. Також ми маємо в колекції роботи відомішого художника Глущенка. В цій експозиції представленні дві його роботи. Вони дуже яскраві і весняні".

На виставці представлені майже 30 картин 10-ти художників. Об’єднує їх тематика – весна і жінка. Представлені роботи, які рідко потрапляють до будь-яких експозицій, розказала Альбіна Єрмакова:

"В нашій колекції є роботи відомого художника Глущенка. Зараз представлено дві його роботи "Натюрморт на фоні моря” і "Українські квіти”. Робота Бориса Домашкіна "Черемха". Вона не так часто виставляється, але вона дуже цікава. Доповнена персональним змістом.

Художник, який писав пейзажі, дивився на це з точки зору власного відчуття або, навіть, власного передчуття. Точно передано в цій роботі передчуття весни, коли починає, щось квітнути, зеленіти. Можливо, навіть спогади з дитинства".


Триватиме виставка у Херсонському художньому музеї ім. Олексія Шовкуненка до кінця березня.

За матеріалами Суспільний UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон