Де на Херсонщині лікуватимуть туберкульоз

Херсон, медцентр, туберкульоз
Херсонський фтизіопульмонологічний медичний центр став єдиним в області, де лікуватимуть хворих на туберкульоз.

За словами директора центру Володимира Бурятинського, у стратегії Кабінету міністрів прописано, що на території кожної області у зв’язку з переходом на державні медичні гарантії має бути один заклад. Обласна рада визнала таким фтизіопульмонологічний центр.

“Всі хворі, які є в Новотроїцьку, і в Збур'ївці переведені до нашого закладу. Для відома – у нашому закладі було 620 ліжок, тепер у нашому закладі 240 ліжок. У зв’язку з переходом хворих із Збур'ївки, де знаходилась лікарня на 60 ліжок, із Новотроїцька, де знаходилась лікарня на 60 ліжок, на сьогодні у мене лежить 252 людини.

Стратегія розвитку фтизіатричної служби України переходить на 65 відсотків хворих, які лікуються амбулаторно. На сьогоднішній день по Херсонській області лікується 480 осіб, підкреслюю – амбулаторно за місцем проживання.

Під нами знаходиться склад, у якому на вісім-десять мільйонів протитуберкульозних препаратів, відпрацьована схема, де препарати ідуть за хворою людиною до любого населеного пункту Херсонської області, де є медичний працівник. На жаль, у зв’язку з цим переходом ця схема тріщить по швах. І нам зараз треба зберегти фтизіатрів по районах, які там працюють…”, - директор Херсонського фтизіопульмонологічного медичного центру Володимир Бурятинський.


За матеріалами Суспільний UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон