У Херсоні готові до спалаху епідемії коронавірусу

епідемія, херсон, коронавірус
На Херсонщині працює оперативний штаб щодо недопущення, занесення та поширення коронавірусу. Для госпіталізації хворих на гостру респіраторну інфекцію, а також осіб, які з нею контактували, визначена Херсонська інфекційна лікарня імені Г.І. Горбачевського.

Повідомляється, що в лікарні є спеціальні боксовані палати, а також окремо виведена каналізаційна система: "Йде симптоматичне лікування. Якщо хворий поступає з температурою і кашлем, то дається жарознижуючі препарати.

Якщо є інтоксикація, то проводиться дезінтоксикаційна терапія. Якщо у хворого є ознаки дихальної недостатності, і він потребує кисню, то він буде отримувати кисень масковий. А якщо ознаки дихальної недостатності посилюються, то пацієнт буде підключений до апарату штучного дихання", - зазначила медичний директор Херсонської інфекційної лікарні Олена ТИМОШЕНКО.

Лікарі пройшли спеціальні навчання, також визначено дві бригади екстреної допомоги, які будуть долучатися для транспортування хворих на коронавірус. "Вони мають спеціальне обладнання, засоби для знезараження, щоб був інфекційний контроль", - сказав директор департаменту здоров'я Херсонської ОДА Віктор КОРОЛЕНКО.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон