В Херсоні поліцейські знайшли дітей, які втекли з дому після конфлікту з батьками

діти, пошук втекли, поліція
Понад добу вся поліція міста Херсона, нацгвардійці та небайдужі містяни розшукували двох дітей: 13-річну дівчинку та її 11-річного брата.

Після конфлікту з батьками діти втекли з дому і дорослі три доби не зверталися в поліцію. З їх слів, нібито самі шукали нащадків. Сьогодні поліцейські знайшли дітей, з ними все добре.

Братик з сестричкою пішли з місця проживання ще 20 лютого і лише 23 лютого їх батьки зателефонували на лінію «102». Керував пошуковою операцією заступник начальника поліції Херсонської області Денис Захарченко, який задіяв на розшук дітей приблизно 100 працівників Херсонського, Корабельного, Дніпровського відділень поліції, а також нацгвардійців. Пошуковці розподілилися на кілька груп та постійно підтримували між собою зв'язок. Заходи тривали і вночі.

Всі докладали максимум зусиль для якнайшвидшого розшуку братика і сестрички. Кілька пошукових груп оглядали покинуті будівлі, парки, підвали, прибудинкові території. Поліцейські опитували працівників магазинів, кафе, водіїв маршрутних автобусів і таксі. Користувачі соцмереж активно допомагали поліцейським у пошуках дітей, правоохоронці реагували на всі повідомлення від громадян, які бачили схожих за описами хлопчика і дівчинку.

Сьогодні приблизно о 15:30 одна з поліцейських розшукових груп побачила дітей на вул.Комкова у Корабельному районі Херсона. З хлопчиком і дівчинкою було все добре. Їх відвезли у відділення поліції, повідомили батькам.

Працівники поліції поспілкувалися з дітьми. Брат з сестрою розповіли, що втекли з дому після того, як батьки підстригла обох налисо. Два дні діти жили у знайомих в Антонівці, третій день провели у знайомих в Херсоні. Додому повертатися не хотіли.

Наразі ювенальні поліцейські повідомлять про ситуацію відповідні служби для проведення перевірки, адже родина на обліку не перебуває. Батьки будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей. Спільно з фахівцями працівники поліції будуть з’ясовувати причини такої поведінки хлопчика та дівчинки, ставлення до них батьків та, загалом, вивчатимуть ситуацію в родині. А поки брат з сестрою будуть знаходитися у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон