У Херсоні відкрилась виставка майстрів-вишивальників

Херсон, виставка, вишиваники
У Херсонській світлиці обласного центру народної творчості відкрилася виставка майстрів-вишивальників Людмили та Ігоря Сидоренків “Срібна голка і нить золота”.

Майстриня Людмила Сидоренко розповідає, що у її родині жінки вишивали завжди, а свою майстерність їй передавали мати і бабуся. Сама жінка навчала вишивати доньку, та родинну справу почав продовжувати син Ігор.

Зараз мати і син працюють в тандемі, їх роботи знаходяться у приватних колекціях у різних країнах світу, також вони є учасниками міжнародних виставок, - говорить майстриня: “Він почав вишивати, а я весь час намагалася його відмовити. Говорила, що це не чоловіча справа - займайся чимось іншим.

Але йому здалося, що я не правильно розставляю крапки, і він наполягав на своєму. І я подумала: чому я повинна заважити дитині? Тоді він ще був хлопцем 14-ти років. І, слава Богу, адже тут більша частина його робіт, тематика його робіт – це жінки світу, тут є Європа, американської теми зараз нема, картини подорожують, японська у нього є чудова колекція”.


Ігор та Людмила Сидоренки вишивають понад двадцять років. Ігор вишиває картини за мотивами робіт відомих художників, а Людмилу надихають патріотичні сюжети, також жінка вишиває ікони.

Виставка Ігоря та Людмили Сидоренків залишатиметься в Херсонській світлиці обласного центру народної творчості протягом місяця.

За матеріалами Суспільний UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон