В Олешках вшанували Героїв Небесної Сотні

Олешки Дено Небесної Сотні
Шостий рік поспіль в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні, вшановуючи подвиг учасників революції Гідності та віддаючи належну шану тим, хто загинув протягом кривавих січневих та лютневих днів 2014 року.

Саме в ці дні під час Євромайдану протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя більше ста активістів Майдану. Україна оплакує своїх героїв. Пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє.

Вшанувати їхню пам’ять 20 лютого на центральній площі Олешок біля пам’ятного знаку Тризуба зібралися голова районної ради Павло Потоцький, депутати, голова райдержадміністрації Олександр Дука, секретар міської ради Віктор Сирота, представники установ та організацій, Збройних Сил України, громадськості, духовенство, підприємці, учні загальноосвітніх шкіл та учасники тих буремних подій.

У своїй промові очільник депутатського корпусу Павло Потоцький підкреслив, що на шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є й Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

Організували захід-реквієм працівники Олешківського центру культури та дозвілля ім.Т.Г.Шевченка Олешківської районної ради. Увагу присутніх привернули задушевні виступи учасників Майдану, боїв в Дебальцево, настоятеля Храма Івана Хрестителя, виконання щемливої пісні про матір.

Під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача» хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, поклали квіти до меморіалу Борцям за свободу та єдність України.

За матеріалами Олешківської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон